Napels, Amalfi, Paestum, Sorrento, Pompei, buffelfarm.

Verblijf in Napels, wandelingen aan de Amalfitaanse kust, Sorrento, Paestum
van 31/10/2020 tot 06/11/2020

van 31 oktober tot 6 november 2020

Praktisch

De Amalfitaanse kust, Napels, Paestum, Sorrento, Pompei, actief beleven…

Actieve vakantie en een stukje cultuur, van 31/10 – 6/11 2020

Heenreis op 31 oktober:
Charleroi luchthaven:

Terugreis op 6 november:
Napels luchthaven :

Verblijf in het 3* lifestyle hotel Rex. Heel goed hotel op enkele passen van de prachtige Lungomare, de strandpromenade en meteen bij piazza Pebliscito in het centrum van de stad.
Wij verblijven in vol pension met ’s middags een lunch pakket en ’s avonds diner in het centrum. Alle uitstappen zijn met privé bus. De twee dagen in Napels is er een vrije lunch.

Programma:

Dag 1: Heenvlucht, check in, lunch, Pompei met gids, diner
Dag 2: Sentiero degli Dei: het pad der goden, wandeling aan de Amalfitaanse kust met aankomst te Positano. (verplaatsing 1u15 met privé bus) Een pittige wandeling van 10km met een 450m hoogteverschil, over oneffen parcours met prachtige vergezichten.
Dag 3: Napels centrum: kennismaking met de historische en hedendaagse stad.
Dag 4: Sorrento: wandeling naar het meest westelijke punt: Punta Campanella en stadsbezoek. (Verplaatsing 45min met privé bus)
Dag 5: Napels:  de wijken: de beroemde (beruchte) wijk Sanita, het Quartieri Spagnoli, … maar ook naar het Kartuizerklooster met de 14de eeuws door Unesco beschermde trap.
Dag 6: Uitstap naar Paestum, bezoek aan de archeologische site en bezoek aan een buffelfarm (oa Mozzarella, yoghurt), lichte lunch van eigen producten. (Verplaatsing 1u30 met privé bus)
Dag 7:  Vrije tijd in Napels, gezamelijke lunch en terugvlucht.

Prijs:
€1380 per persoon in een dubbelkamer
€1280 voor een 3de of 4de bed op de kamer
eénpersoonskamer : + €130

Vroegboekkorting: €25pp

Inbegrepen: alles behalve persoonlijke uitgaven.

Vluchten en 2 stuks bagage:

  • Kleine tas met afmeting 40/20/25 cm
  • Tas met afmeting 55/40/20 cm tot maximum 10kg

Het volledige programma.
Alle entrees: Pompei, San Martino, buffelfarm, Paestum
Alle transfers met privé bus
Verblijf in vol pension, water bij het diner, de 2 dagen in Napels is er een vrije snack te nemen.
Extra lunch op de dag van aankomst en vertrek.
→ Het diner is de stad zelf, niet in het hotel.

Niveau wandelingen: ▲▲▲

Lengte: 7-12km over “oneffen terrein”, van 250 tot 650 hoogtemeters.

Hotel: https://www.hotel-rex.it/

Omschrijving van de reis.
Een top reis met verblijf op een toplocatie in Lifestyle hotel Rex, meteen aan de Lungomare (kustzone)  en op minder dan 4 minuten van de Piazza del Plebiscito, het centrum van de stad. Wij bezoeken Napels uitgebreid: oa het historische centrum, de hedendaagse stad, de  wijken Sanita, Spagnoli, het Kartuizerklooster  …..
Aan de Amalfikust (1u15 met privébus) stappen wij over de Sentiero degli Dei, het Godenpad, 400m boven de kustlijn gelegen. Het is er pittig stappen over oneffen terrein en met de prachtigste vergezichten.  We eindigen  in Positano, een heel mooi stadje meteen bij het strand. In Sorrento stappen wij via een panoramische wandelroute naar het meest westelijke punt van het schiëreiland, het ‘punta Campanella’, hier nemen wij de picnick, later in de namiddag bezoek wij de stad. Ook de archeologische sites van Pompei en Paestum  staan op het programma (met gids) en tevens een bezoek aan een buffelfarm die bedrijvig is in de productie van oa Mozzarella, yoghurt, ….
Zelf begeleidde ik de reis reeds meerdere malen in deze periode en telkens was ik verrast door de aangename temperatuur, de vele zonuren en de pracht van de vele tinten groen en blauw.
Een aanrader!

 

Schrijf HIER in voor deze reis!