Berlijn

Vijf super goed gevulde dagen, bijzonder wandelen in Berlijn, fietsdag in Potsdam, unieke beleving van de stad.
van 10/08/2020 tot 14/08/2020

Praktisch

Berlijn 10 – 14 augustus 2020

Actieve kennismaking met de stad en een fietsdag in Potsdam.

Heenvlucht: Zaventem – Berlijn Schonefeld
om 8u15 met aankomst om 9u40.

Terugvlucht: Berlijn Schonefeld
om 19u50 me aankomst om 21u20

Programma:

Aangekomen in ons hotel in het historische centrum van het voormalige Oost-Berlijn, de buurt Mitte, maken we een wandeling om de sfeer van weleer op te snuiven: we bezoeken een spookstation, wandelen een stukje waar de Berlijnse muur ooit stond en verdwalen doorheen de kleine straatjes en binnenhofjes van de Häckescher Markt. ’s Avonds eten we in een van de oudste balzalen van Berlijn, waar we natuurlijk ook kunnen dansen!

De tweede dag brengt ons aan de Alexanderplatz, met haar tv-toren, de indrukwekkende straat Unter der Linden, de Brandenburger Tor en een bezoek aan het de koepel van het Duits parlement. We verlaten dan ook heel even het oude stadsgedeelte en bezichtigen het moderne Sony Centre aan de Potsdamer Platz, waarna we terug richting de romantische Gendarmenmarkt gaan.

Op dag drie bezichtigen we de voormalige Stasigevangenis van Hohenschönhausen: een complex dat tot voor kort op geen enkele kaart te vinden was en waar jarenlang in het geheim mensen gevangen werden gehouden en werden ondervraagd. Daarna gaan we naar de residentiële buurt Prenzlauer Berg voor een bezoek aan een biertuin en een oude brouwerij die omgetoverd is tot het culturele hart van de wijk.

De volgende dag stappen we op de fiets in Potsdam, voor een geleide fietstocht langs de kastelen, paleizen, meren en villa’s van de stad. Zo komen we langs het buitenverblijf van Stalin, fietsen we over de Glienicker Brücke (waar er tijdens de Koude Oorlog spionnen werden uitgewisseld tussen het oosten en het westen) en passeren we de plek waar de conferentie van Potsdam gehouden werd.

Op onze voorlaatste dag is het dringend tijd om kennis te maken met de bruisende alternatieve kant van de stad. We wandelen dan door de buurten Kreuzberg en Friedrichshain voor een geleide wandeling over de plaatselijke streetart, we zien het langste nog overgebleven stuk Berlijnse muur. Deze dag brengen we door en sluiten we af tussen de locals van een van de meest diverse buurten van Duitsland.

Op de laatste dag kunnen de shopliefhebbers hun hart ophalen in het voormalige West-Berlijn, want dan gaan we naar het ooit grootste winkelcentrum van het Europese platteland: het Kaufhaus des Westens. Daarna is er ook nog tijd voor cultuurliefhebbers om naar een privécollectie van moderne kunst te gaan in een gewezen oorlogsbunker, de Sammlung Boros, of om het Tränenpalast te bezichtigen: een beroemde plek waar ooit heel wat tranen gevloeid zijn wanneer Oost-Duitse en West-Duitse familieleden afscheid moesten nemen van elkaar.

We eten dan nog een laatste keer samen in de stad vertrekken naar de luchthaven.

Verblijf:

H+ Hotel Berlin Mitte  4*, Chausseestraat 118, Mitte, Berlijn. Zeer goede ligging, centraal, in een gezellige buurt en meteen bij de metro. Alle kamers met airco en gratis WiFi. Het hotel biedt een uitgebreid ontbijt buffet.
Dineren doen we in prima restaurants telkens op een ander locatie in de stad.

Vol pension,  behalve op dag 2, 3, 4 is er een vrije lunch (snack)

Dineren doen we op verschillende locaties in prima restaurants in de stad.

Prijs:

 • €1095 per persoon in een dubbelkamer
 • éénpersoonskamer: +€180
 • derde bed op een kamer: €995

Vroegboekkorting: €25pp

Inbegrepen: ALLES, behalve enkele malen een snack ’s middags.

Vluchten en transfers met openbaar vervoer in de stad.
Verblijf in half pension in in hartje Berlijn: zeer uitgebreid ontbijt buffet in het hotel en we dineren in goede restaurants!
Extra lunch op de dag van aankomst en vertrek. (de 3 andere dagen volstaat een snack)
Vlucht met als bagage een koffer van afmeting 55/40/20 tot 10kg en tas met afmeting 35/20/20 tot 10kg
Alle entrees van de betalende sites die wij doen:

 • Streetartwandeling in Kreuzberg
 • Asisi Panorama
 • Topography des Terrors
 • De Dom
 • Gevangenis Hohenschönhausen
 • Fietstour in Potsdam
 • Sammlung Boros
 • Toegang Joods museum

Volledige begeleiding in het Nederlands, enkele malen gidswerk in het Duits of Engels, maar met vertaling door onze begeleiding.

Niet inbegrepen:
Een extra koffer tot kg: €50 indien je deze boekt bij inschrijving, indien je deze later boekt is de prijs €80-,
Een optionele annulatie en/of bijstandsverzekering
Administratierecht: €6/pp of maximum €12/gezin.
Lid zijn of worden van Gezinssport Vlaanderen (of de Gezinsbond) is noodzakelijk.

Schrijf HIER in voor deze reis!